Gökkuşağı Pasta Tarifi

Çocuklarınız İçin Harika Görünümlü Çok Lezzetli Gökkuşağı Pasta Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı;

Çocuklarınız İçin Harika Görünümlü Çok Lezzetli Gökkuşağı Pasta Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı.

Gökkuşağı Pasta Malzemeleri;

13 ADET YUMURTA
375 GR ŞEKER
400 GR UN
75 GR ERİMİŞ TEREYAĞI
6 RENK GIDA BOYASI
6 RENK ŞEKER HAMURU

Krema Malzemeleri;

1 LT SÜT
250 GR ŞEKER
150 GR NİŞASTA
3 YUMURTA
100 GR TEREYAĞI
Üzeri İçin Malzemeler;
RENKLİ ÇİKOLATALI DRAJE

Gökkuşağı Pasta Nasıl Yapılır?

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE KABARTIN, YAĞI YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİN. ARDINDAN UNU ELEYEREK KISIM KISIM YEDİRİN.
3 EŞİT PARÇAYA KAPLARA AYIRIN VE 3 AYRI RENK GIDA BOYASI İLE RENKLENDİRİN. KEK KALIPLARINIZA HER BİR RENGİ KOYUN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN VE SOĞUTUN.
AYNI TARİFTEN BİR ÖLÇEK DAHA HAZIRLAYIN VE 3 AYRI RENK DAHA PANDİSPANYA HAZIRLAYIN. (TOPLAMDA 6 RENK PANDİSPANYA HAZIRLANACAK)
ŞEKER HAMURLARINI SIKMA APARATI İLE HER BİR RENKTEN 4-5 ADET PASTANIN ETRAFINI SARACAK ŞEKİLDE SIKIN VE KENARA KALDIRIP ÜZERİNİ STREÇLEYİN.
PİŞEN KEKLERİ SOĞUTUP ÜZERİNDE EĞER FAZLALIK KALDIYSA BIÇAK İLE TEMİZLEYİN.
SOĞUYAN KEKLERİN ARASINA KREMA SÜRÜN KAT KAT ÜST ÜSTE DİZİN ÜZERİNİ VE KENARLARINI DA KREMA İLE SIVAYIN.
HAZIRLADIĞINIZ ŞEKER HAMURLARINI ETRAFINA DOLAYIP ÜZERİNE DRAJELERİ SERPİP RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

Krema Nasıl Yapılır?

YUMURTA, NİŞASTA VE ŞEKERİ BİRBİRİNE KARIŞANA KADAR ÇIRPIN. SÜTÜ İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRIN VE OCAĞA ALIN. KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIN. BİR SÜRE DAHA KAYNATIN VE MİKSER KAZANINA ALIN. TEREYAĞINI EKLEYİN VE ILIYANA KADAR SON HIZDA ÇIRPIN.
BAŞKA BİR KABA ALIP DERİN DONDURUCUDA İYİCE SOĞUTUN. GÖKKUŞAĞI PASTA TARİFİ HAZIR AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder