Domates Soslu Fıstıklı Kuzu Küşleme Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Mükremin Erdoğan'ın Yaptığı Domates Soslu Fıstıklı Kuzu Küşleme;

Domates Soslu Fıstıklı Kuzu Küşleme Tarifi
MALZEMELER
500 GR KUZU KÜŞLEME
1 ÇORBA KASESİ ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI
2 ADET ORTA BOY PATATES
5 ADET BEYBİ HAVUÇ
1 KÜÇÜK ŞİŞE BALSAMİK GLAZE SOS
SOS İÇİN MALZEMELER;
8 ADET DOMATES
3 DİŞ SARIMSAK
1 ADET KURU SOĞAN
4-5 DAL DAĞ KEKİĞİ
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TANE KARABİBER – TUZ
YAPILIŞI
ETİMİZİ AZ ZEYTİNYAĞI VE KARABİBER İLE MARİNE EDİYORUZ (İSTEĞE BAĞLI)
IZGARA TAVASINDA ETİMİZİ BÜTÜN HALDE ISINMIŞ OLAN TAVADA MÜHÜRLÜYORUZ. (2-3 DK BİR YANI VE DİĞER YANI)
SONRASINDA 1 KASE ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞINI ETİMİZE BULUYORUZ.
FIRIN TEPSİSİNE KOYARAK 180 DERECEDE YAKLAŞIK 5-8 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SOS YAPIMI; DOMATESLERİMİZİ FIRINLIYORUZ YUMUŞADIKTAN SONRA FIRINDAN ALIP DOĞRUYORUZ. SOĞANIMIZI İNCE İNCE KIYIP ISITTIĞIMIZ TAVAYA ZEYTİNYAĞI EKLEYEREK TUZ İLE BİRLİKTE AYNI ANDA ATIP BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA SARIMSAKLARI İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ.
DAHA SONRA DOMATESLERİMİZİ EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA DAĞ KEKİĞİMİZİ VE BAHARATLARIMIZI EKLİYİP OCAKTAN ALIYORUZ.
PATATESLERİMZE PİNPON TOPU ŞEKLİNİ VEREREK HAŞLIYORUZ.
BEYBİ HAVUÇLARIMIZIDA AYNI ŞEKİLDE HAŞLADIKTAN SONRA TUZ VE FESLEĞEN ATIP HAZIR HALE GETİRİYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder