Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Kuskuslu Domates Dolması Tarifi ve Yapılışı Sizlerle;
MALZEMELER2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
3 ADET ORTA BOY DOMATES
1 SU BARDAĞI KUSKUS
½ SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK
2 DAL TAZE SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI DOĞRANMIŞ FESLEĞEN
TUZ
KARABİBER
KUSKUSLARI HAŞLAMAK İÇİN;
2 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE DOMATESLERİ ÜSTTEN KAPAK AÇAR GİBİ KESİP İÇLERİNİ TATLI KAŞIĞI YARDIMIYLA BOŞALTARAK KENARA ALIYORUZ. TUZ VE KARABİBERİ KARIŞTIRIP DOMATES KASELERİNİN İÇ KISMINA SÜRÜYORUZ. 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA ÖN PİŞİRMEYE ALIYORUZ. KAYNAYAN SUYA TUZ ATIP KUSKUSLARI ATIYORUZ. ARA SIRA KARIŞTIRARAK ORTA ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. PİŞEN KUSKUSLARIN SUYUNU SÜZÜP SICAKKEN İÇİNE TEREYAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. SONRA KAŞAR PEYNİRİNİ, SARIMSAK, KIYILMIŞ TAZE SOĞAN VE FESLEĞENİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. KARIŞIMI FIRINDAN ALDIĞIMIZ DOMATESLERİN İÇİNE KOYUP 5 DAKİKA DAHA 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder