Patatesli Lezzet Topları Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Melike İşdar'ın Yaptığı Patatesli Lezzet Topları Tarifi ve Yapılışı;

Patatesli Lezzet Topları Tarifi
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
4 SU BARDAĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU, TUZ
İÇİ İÇİN
5 ADET PATATES
1 SU BARDAĞI RENDE KAŞAR
1 TATLI KAŞIĞI TUZ, KARABİBER, KIRMIZI PUL BİBER
YARIM KALIP BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN
SUSAM, ÇÖREKOTU, GALETA UNU
SERVİS İÇİN
RENKLİ VE SÜSLÜ KÜRDANLAR
HAZIRLANIŞI
PATATESLERİ HAŞLAYIN. BİR KAPTA HAMUR İÇİN YUMUŞAK TEREYAĞI, SIVI YAĞ, YOĞURT, 2 YUMURTA SARISINI KARIŞTIRIN. ÜZERİNE TUZ, UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMURU YOĞURUN. İÇ HARCI İÇİN HAŞLADIĞINIZ PATATESLERİNİZİ RENDELEYİP, İÇERİSİNE TUZ, KAŞAR RENDESİ VE BAHARATLARINI KATIN. HAMURUNUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALIP AVUÇ İÇİNDE AÇIN ORTASINA İÇ HARCINIZDAN KOYUP YUVARLAK ŞEKİL VERİN. ÖNCE YUMURTA AKINA DAHA SONRA DA GALETA UNUNA BATIRIP YAĞLI KÂĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE DİZİNİZ. 180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİNİZ. SOĞUTMADAN SERVİS EDİNİZ.
YAPTIĞINIZ HAMURUN İÇERİSİNE BEYAZ PEYNİR VE MAYDANOZDAN HAZIRLADIĞINIZ İÇ HARCIDA KOYUP DIŞINI YUMURTA AKINA BATIRDIKTAN SONRA ÇÖREK OTU VE SUSAMLA DA SÜSLEYİP FIRINDA PİŞİREBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder