Arda Türkmen'in Yaptığı Lezzet Harikası Armutlu Crumble Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı
6 adet armut
1 su bardağı esmer şeker
Crumble hamuru için
400 gr un
100 gr badem tozu
100 gr toz şeker
250 gr tereyağı – soğuk
1 adet limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Armutları küp doğrayın. Tereyağını tavada eritin ve armutları ekleyip bir tur çevirdikten sonra şekeri ekleyin. Armutlar şekerle beraber biraz renk alınca kenara alın, tamamen pişirmeyin. Crumble için, tüm malzemeleri stand mikseri veya elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Armutlu harcı fırın kabına alın, üzerine crumblın hepsini serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder