Ver Fırınada Melike Gül Tarafından Yapılan Anneanne Kuru Fasulyesi Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER1 KUTU HAŞLANMIŞ FASULYE
1 ADET SOĞAN
1-2 ADET YEŞİL SİVRİ BİBER (TATLI)
1 ADET KAPYA BİBER
1-2 ADET DOMATES
TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
PUL BİBER
TATLI KIRMIZI TOZ BİBER
KARABİBER
KİMYON
1 ÇK ŞEKER
1 ÇK SİRKE
TEREYAĞI
SIVI YAĞ
BİRKAÇ DİLİM ÇEMENLİ PASTIRMA
YAPILIŞI
200 DERECE ISITILMIŞ FIRININ EN ALTINA GÜVECİMİZİ KOYUYORUZ ISINMASI İÇİN VE MUTLAKA SICAK SU BULUNDURUYORUZ ELİMİZİN ALTINDA… SOĞANLARIMIZI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP AZ SIVI YAĞ İLE KAVURUYORUZ, SOĞANLAR KAVRULURKEN ÖNCE KAYPA BİBERLERİMİZİ SONRA YEŞİL BİBERLERİMİZİ DOĞRAYIP (BÜYÜKLÜĞÜNÜ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SEÇEBİLİRSİNİZ) EKLİYORUZ BİBERLERİMİZ SOTELENDİĞİNDE KABUKLARINI SOYUP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİMİZİ ATIYORUZ KAVURURKEN TUZUMUZU, ŞEKERİMİZİ VE SİRKEMİZİ EKLİYORUZ… DOMATESLERİMİZ SOTELENİNCE SALÇALARIMIZI EKLEYİP GÜZELCE KAVURUYORUZ VE BAHARATLARIMIZI ARZUMUZA GÖRE EKLİYORUZ… SICAK SUYUMUZU EKLEYİP SOSUMUZ ÖZLEŞENE KADAR KAYNATIP FASULYELERİMİZİ EKLİYORUZ BİR TAŞIM KAYNATIP FIRINDAKİ SICAK GÜVECİMİZE BOŞALTIP KAPAĞINI KAPATIP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ 10 DK KADAR SONRA ÇEMENLERİNDEN AYIRDIĞIMIZ PASTIRMALARIMIZ DOĞRUYORUZ… KÜÇÜK BİR TAVADA KIZDIRILMIŞ TEREYAĞDA PASTIRMANIN ÇEMENİNDE ÇOK AZ EKLEYİP DOĞRADIĞIMIZ PASTIRMALARIMIZI DA ÜZERİNE EKLEYİP RENGİ HAFİF DEĞİŞECEK KADAR SOTELEYİP BU TEREYAĞLI PASTIRMALARI GÜVECİMİZE DÖKÜP FASULYE İLE HARMANLAYIP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. ARADA KAŞIKLA FASULYENİN SUYUNA BAKIP HELMELENMEYE BAŞLADIĞINDA FIRINDAN ALIYORUZ… GÜVECİMİZİ ÇIKARDIKTAN SONRADA KENDİ SICAĞINDA PİŞMEYE DEVAM EDECEĞİNİ HESABA KATARAK FIRINDAN ÇIKARMAMIZ GEREKİR…
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder