Pastırmalı Tavuk Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Pastırmalı Tavuk Tarifi ve Yapılışı;

Pastırmalı Tavuk Tarifi
MALZEMELER
3 PARÇA KEMİKSİZ BUT
1 BÜYÜK PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TATLI KIRMIZI TOZ BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TOZ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI ACI SOS
½ SU BARDAĞI RENDELENMİŞ ÇEDAR PEYNİRİ
½ SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ PASTIRMA
2 DAL İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE TAVUK, PATATES VE PASTIRMALARINIZI KÜP KÜP DOĞRAYIN.
BİR KASEDE PAPRİKA, SARIMSAK TOZU , TUZ , KARABİKBER VE ACI SOSU KARIŞTIRIN.
BİR KENARDA PATATESLERİNİZİ KIZGIN YAĞDA KIZARTIRKEN BAŞKA BİR TAVADA PASTIRMANIZI TAVADA SOTELEYİN YUMUŞAYINCA KENARA ALIN VE AYNI TAVADA TAVUKLARI PİŞİRİN.
PİŞEN PATATESLERİ PAPRİKALI KARIŞIM İLE HARMANLAYIN VE FIRIN KABINIZIN ÜZERİNE EŞİT DAĞILACAK ŞEKİLDE YAYIN. KALAN PAPRİKALI KARIŞIMI TAVUKLAR PİŞİNCE KARIŞTIRIN VE PATATESLERİN ÜZERİNE DAĞITIN. TAVUKLARIN ÜZERİNE SOTELEDİĞİNİZ PASTIRMALARI SERPİŞTİRİN VE SON OLARAK DA ÜZERİNE RENDELENMİŞ ÇEDAR PEYNİRİ VE İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞANLARI SERPİP 180 DERECELIK FIRINDA PEYNİR ERİYENE KADAR PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder