Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Kakaolu Sandviç Kek Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER2 YUMURTA
150 GR ŞEKER
100 GR ILIK TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)
1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KAKAO
200 GR UN
1 YEMEK KAŞIĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
KREMASI İÇİN
100 ML KREMA
1 KAŞIK ŞEKER
200 GR MARCARPONE
1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KAKAO
SÜSLEMEK İÇİN 20 GR BİTTER ÇİKOLATA
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE TEREYAĞI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN ARDINDAN TEK TEK YUMURTAYI EKLEYİN, SÜTÜ EKLEYİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. AYRI BİR KAPTA KURU MALZEMELERİ ELEYİN VE YUMURTALI KARIŞIMA EKLEYİN. HAMURU SIKMA TORBASINA ALIP CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HALİNDE SIKIN. 10 DAKİKA 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
KREMA
BİR KAPTA KREMAYI İYİVE ÇIRPIP KABARTIN.
AYRI BİR KAPTA MASCARPONE VE ŞEKERİ ÇIRPIN KAKAOYU EKLEYİN SON OLARAK DA KABARTTIĞINIZ KREMA İLE BİRLEŞTİRİP KARIŞTIRIN SIKMA TORBASINA ALIN.
SÜSLEMEK İÇİN
ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN.
BİRLEŞTİRMEK İÇİN: 2 KEK DİLİMİNİN ARASINI KREMA İLE DOLDURUN VE ÜZERİNE ÇATALLA ERİMİŞ ÇİKOLATA İLE ŞERİTLER YAPIN. RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder