Çerkez Tatlısı Tarifi

Sevilen şerbetli tatlılardan Çerkez Tatlısı tarifi ve yapılışı;

Sevilen şerbetli tatlılardan Çerkez Tatlısı tarifi ve yapılışı

MALZEMELER

şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak toz şeker
1 adet limonun suyu

hamuru için:

4 adet yumurta sarısı
500 gram un
150 gram pudra şekeri
150 gram yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya

harcı için:

3 adet yumurtanın akı
250 gram toz ceviz
250 gram pudra şekeri
kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın.  Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin.  Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın.  İnce rulolar yapın.  Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın,tatlı tarifimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder