Cevizli Havuçlu Kek Tarifi

Muhteşem ve Pratik Bir Lezzet Cevizli Havuçlu Kek Tarifi;

Muhteşem ve Pratik Bir Lezzet Cevizli Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler :

4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı rendelenmiş havuç,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı süt,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1,5 su bardağı un.

Cevizli Havuçlu Kek Yapılışı

Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayrı kaplara ayıralım. Yumurtanın beyazlarını krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
Yumurta sarılarının içine toz şekeri, sütü ve sıvı yağı ilave edelim ve çırpalım. Sonra yumurta aklarını ilave edelim ve tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu, rendelenmiş havucu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştıralım. Azar azar unu ilave edip karıştıralım. Son olarak ceviz içini ilave edip karıştıralım. Yağlanmış ve çok az unlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökelim. Mutfak tezgahına bir iki kez kalıbı vurup içindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. (kek piştiğinde her tarafı eşit kabarsın) Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.Pişen keki 5 dakika dinlendirelim.Ve Tatlı tarifimiz hazır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder