Güllaç Tatlısı Tarifi

Ramazan'ın Vazgeçilmezlerinden Olan Hafif Ve Muhteşem Tatlısı Güllaç Tatlısının Tarifi;

Ramazan'ın Vazgeçilmezlerinden Olan Hafif Ve Muhteşem Tatlısı Güllaç Tatlısının Tarifi

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler;

10 adet güllaç yufkası,
1,5 litre süt,
3 su bardağı toz şeker,
1 paket şekerli vanilin.
Süslemek İçin:
Nar taneleri,
File badem,
File şam fıstığı,
Kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet).

Güllaç Yapılışı;

Tencerenin içine süt,toz şekeri ve vanilyayı koyalım ve orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
Fırın tepsisinin üzerine güllaç yufkasının parlak kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirelim.Hazırladığımız karışımı güllaç yufkasının her yerini ıslatacak şekilde yediriyoruz.Güllaç yufkası bitene kadar devam ediyoruz.5.Güllaç yufkasından sonra her araya fire badem koymaya başlayınız.En son tüm güllaç yufkaları bitince yaptığımız karışımdan kalırsa hepsini üzerine döküyoruz.Ve bir gece buzdolabında bekletiyoruz.Servis etmeden birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkartıp dilimlemekte fayda var.Güllaç üzerine nar taneleri,file badem,şam fıstığı ve kiraz ile süsledikten sonra servise hazır olmuş olacak.
Afiyet olsun.
Bunun gibi güzel ve muhteşem tatlı tarifleri için bizi takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder