Cevizli Tart Tarifi

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet olan Cevizli Tart tarifi ve yapılışı:

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet olan Cevizli Tart tarifi ve yapılışı

MALZEMELER

100 Gram ceviz içi(mutfak robotunda pudra kıvamına getirilmiş)
50  Gram bütün ceviz içi(süslemek için)
100 Gram tereyağı
250 Gram un
150 Gram pudra şekeri
25  Gram krema

HAZIRLANIŞI

Unu derin bir kabın içerisine alalım.
İçerisine küp şeklinde doğranmış tereyağı ile 50 gram şekeri koyalım.
Yavaş yavaş karıştırarak un ile  güzelce harç edelim.
yuvarlak hale getirelim, buzdolabında 1-1 buçuk saat dinlendirelim.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane(oklava vb.) yardımı ile açalım.
Isıya dayanıklı düz bir fırın kabına güzelce yerleştirelim.
Bir çatal yardımı ile hamurun her tarafına dokunalım (kabarmaması  için).
Pudra haline getirilmiş ceviz içini krema ve şeker ile iyice karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı hamurun üzerine dökelim (her tarafını kaplayacak şekilde)
Önceden 200-220 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra cevizlerle süsleyerek servis yapalım,Tart tarifimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder