Mercimek Çorbası Tarifi
Her Ramazan'da ve genellikle tüm lokantalarda bulunan eşsiz bir lezzete sahip olan ve hiçbir Türk'ün yok diyemeyeceği bir lezzet Mercimek Çorbası tarifi burada..
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz ama bizce salçasız daha lezzetli :D )
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı pul biber
Mercimek Çorbası Hazırlanışı:
Sıvı yağ tencereye alınarak soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavrulmaya devam edilir.Salça kullanacak için salçayı burada ilave ediyoruz ilave etmeyecekler ise küp küp doğranmış havuç ilave edilir.İyice suda bekletilen ve yıkanan mercimek ekleyerek üzerine 1 litre su ekleyip kısık ateşte havuç ve mercimek yumuşayana kadar devam ediyoruz.Çorba piştikten sonra iyice blender ya da el yardımıyla iyice ezilir.isteğe bağlı baharatlar eklenir.Eğer kıvamı yoğun gelirse yoğunluğa giderilene kadar su eklenir ve kısık ateşte beklenir.Bu sırada sos için bir tavada tereyağ kızartılır ve üzerine pul biberler dökülerek ateşten alınır.Mercimek çorbamızı kasemize aldıktan sonra üzerine sos ilave edilir ve servis edilir.Afiyet olsun..
Diğer çorba tariflerimiz için tıklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder