Sevilerek Yenen Lezzet Aşure Yapımı ve Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Aşure Tarifi Yapımı İçin Malzemeler
1 kilo buğday1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
2 su bardağı pirinç
6 tane kayısı
1 avuç kuru üzüm ile çok az kuş üzümü
2 kilo toz şeker
Bir tutam tuz
Bir kaç damla gül suyu
1 tane karanfil
Süslemek İçin:
CevizFındık
Hindistan cevizi
Tarcın
Nar
Susam
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Akşamdan buğday ıslatılır.Kabaran buğday güzelce 5 6 kez yıkanır.
Büyük bir tencereye koyduktan sonra 2 litre su ile pişmeye bırakınız.
Buğdaylar çatlayıncaya kadar yüksek ateşte pişirilir.
Bu işlem tamamlanmaya hazır olurken diğer tarafta nohut, fasulye, kuru üzüm, ayrı ayrı pişirilir. Kayısılar küçük küçük doğranır.
Buğdayımız pişmeye yakın içine pirinç eklenir ve bir süre daha pişirilir.
Artık diğer malzemeleri ekleye biliriz haşlanmış nohut, fasulye, kuru üzüm, kuş üzümü eklenir.
(isteğe göre istediğiniz malzemeyi ekleye bilirsiniz)
Sıra şekere geldi; yavaşça karıştırılıp şeker eklenir.
Şeker eridikten sonra bir kaç damla gül suyu ve karanfil eklenir 10 dakika daha kaynatılır.
Kaselere doldurduğumuz aşurenin üzerine yukarıda verdiğim malzemelerle süsleyelim.
ALLAH kabul etsin afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder