Ev Yapımı Tantuni Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Ev Yapımı Tantuni'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Ev Yapımı Tantuni'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Ev Yapımı Tantuni Malzemeleri;

500 gr dana kuşbaşı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Kimyon
Tuz, kırmızı toz biber, sumak
Yarım demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates

Ev Yapımı Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kuşbaşımızı küçük şekilde doğruyoruz. Düdüklü tencerede 20 dakika boyunca pişiriyoruz. Etler piştiği sırada maydanozları, domatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım. Hepsini bir kaba alalım ve Üzerine bir çay kaşığı sumak atalım, hepsini harmanlayalım. Haşlanan etlerin suyunu süzdükten hemen sonra saç ya da tavaya alalım. Üzerine sıvı yağ ve suyu ekliyoruz. Kırmızı biber ve tuz, çok az da kimyon ekleyip bir taşım kaynatılır. Lavaşlar tavaya bastırılarak yağı alınır. Etler lavaşa uzunlamasına doğru konur. İçerisine sumaklı karışımdan konur ve rulo yapılır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder