Sevilerek Yenen Lezzet Yılbaşı Keki'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Yılbaşı Keki Malzemeleri;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tam yağlı süt (ama içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi eklenip karıştırmanız gerekiyor.)
100 gr. tereyağı
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı organik kırmızı renkte gıda boyası
3 silme tatlı kaşığı kakao
Kreması için;
300 gr. labne peyniri
250 ml. krema
2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yılbaşı Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Un, kakao, vanilya, kabartma tozunu eleyip kenara alıyoruz. Ilıtılıp oda sıcaklığına getirdiğimiz süt ile sirkeyi karıştırıp 10 dakika kenarda bekletiyoruz. Kek hamurunu hazırlamaya başladığımız sırada, öncelikle oda sıcaklığına gelmiş tereyağını alıyoruz ve şekerle birlikte çırpıyoruz. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Oda ısısında bekleyen hatta koyulaşan sütü kırmızı gıda boyası ile karıştırıyoruz. Kakaolu un karışımını ve sütü az az ekleyerek ve çırparak tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. 22 cm'lik kelepçeli yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz. Kreması için; labne ve krem şantiyi karıştırıyoruz ve en son kremayı ekliyoruz. Hepsini birden çırpıyoruz ve daha kıvamlı olması için mutlaka buzdolabında soğutuyoruz. Keki ortadan ikiye kesiyoruz. Keklerin arasına, etrafına ve üzerine kremayı sürüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder