Azerbaycan'ın Yöresel Lezzetleri; Balık Levengisi Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Azerbaycan'ın Yöresel Lezzetleri; Balık Levengisi'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Azerbaycan'ın Yöresel Lezzetleri; Balık Levengisi'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Balık Levengisi Malzemeleri;

Büyük bir mevsim balığı
Erik salçası
Tuz
Karabiber
Ceviz

Balık Levengisi Nasıl Yapılır?

Balık levengisini hazırlamak için büyük bir balık alırız ve güzelce temizlenir ve yıkanır. Balığımıza erik salçası, tuz ve karabiber karışımından yapılmış sos iyice her tarafına elle sürtülerek yedirilir. Daha sonra ise ceviz parçalanır. Başka bir kabın içinde soğan da rendeden geçirilerek suyu sıkılırak atılır. (Suyu atılır) Soğanın elimizde kalan kısmını cevizle karıştırarak üzerine 1 tatlı kaşığı erik salçası, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Levengiyi balığın karnına doldurup 180 derecelik ısınmış fırında yaklaşık 1-1,5 saat boyunca pişiriyoruz. Yanında limon ve maydanozla servis ediyoruz. Balık Levengisi hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder