Sevilerek Yenen Lezzet Thai Usulü Tavuk'un Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Thai Usulü Tavuk Malzemeleri;
1 kilo tavuk eti
400 gr mantar
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
küçük bir parça taze zencefil
yarım demet maydanoz
Sosu için;
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı balsamik sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı acı sos
1 limon suyu
zeytinyağ
köri
kimyon
karabiber
safran
susam
kırmızı biber
tuz
Thai Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?
Halka halka kestiğimiz kırmızı soğanlarımızı zeytinyağında hafif bir şekilde öldürüyoruz. Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi de içine atıyoruz. Hepsi yumuşadığında, dilimlediğimiz mantarlarımızı ilave ediyoruz. Mantarlarımızda biraz yumuşayınca, ufak doğranmış sarımsakları ve rendelenmiş zencefili, sonra ise uzun uzun kestiğimiz tavuk parçalarını ekliyoruz. Sos için gerekli bütün malzememizi ve baharatlarımızı bol bir şekilde ekliyoruz. Tadına baktığımızda bir şey eksik ya da fazlaysa damak zevkimize göre dengeliyoruz. Hepsini birlikte 10 dakika boyunca pişiriyoruz. Servis ederken maydanozla üzerini süslüyoruz. Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder