Elmalı Kurabiye Tarifi

Herkesin Çok Severek Yediği Elmalı Kurabiye'nin Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı;

Herkesin Çok Severek Yediği Elmalı Kurabiye'nin Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı

Elmalı Kurabiye Malzemeleri;

150 GR TEREYAĞI ODA SICAKLIĞINDA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 TATLI KAŞIĞI SİLME KABARTMA TOZU
YARIM TATLI KAŞIĞI VANİLYA
3,5-4 SU BARDAĞI UN

Elmalı Kurabiyenin İç Malzemeleri;

2 ADET ELMA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
4 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER
TARÇIN
KARANFİL TOHUMU
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

UN, VANİLYA, KABARTMA TOZU, NİŞASTA, PUDRA ŞEKERİNİ YOĞURMA KABINDA KARIŞTIRIN VE ORTASINI AÇIP DİĞER MALZEMELERİ KOYUN, YOĞURUN. STREÇLEYİP DOLAPTA BEKLETİN.
ELMAYI SOYUP RENDELEYİP TEREYAĞINDA SOTELEYİN ŞEKERİ VE BAHARATLARINI DA İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR SOTELEMEYE DEVAM EDİN VE SOĞUTUN.
HAMURDAN LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER KOPARARAK YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIN HAMURA UZUNLAMASINA YARISINDAN AŞAĞI DOĞRU 4-5 ÇİZİK ATIN. UÇ KISMINA HARÇTAN 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR KOYUN VE RULO YAPIP 175 DERECEDE PİŞİRİN. HAFİF SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ ELEYİN, KURABİYE TARİFİ HAZIR SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder