Çikolatalı Browni ve Fondü Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Onur Akbaş'ın Yaptığı Çikolatalı Browni ve Fondü Tarifi, Yapılışı;

Çikolatalı Browni ve Fondü Yapılışı
MALZEMELER
550 GRAM TEREYAĞI
500 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA
ÇUBUK VANİLYA
ŞEKER (TADINA BAKARAK EKLEYİN)
3 ADET YUMURTA
YETERİ KADAR UN (KONTROLLÜ EKLEYİN)
200 GRAM BADEM TOZU
300 GRAM BÜTÜN TUZSUZ ANTEP FISTIĞI
BROWNİ ÜZERİ İÇİN FRAMBUAZ BÖĞÜRTLEN
SARI KİRAZ
TAZE ÇİLEK, MUZ, KİVİ, NEKTARİN
250 GRAM KUVERTÜR ÇİKOLATA
100 GRAM ÇİKOLATA
20 GR KAKAO
HAZIRLANIŞI
TEREYAĞI VE ÇİKOLATAYI KAYNATMADAN ERİTİNİZ. ERİTTİĞİMİZ KAP SICAK OLACAĞINDAN; BAŞKA BİR KABA ALIP SOĞUMASINI BEKLEYİNİZ. AKSİ TAKDİRDE EKLEYECEĞİMİZ YUMURTA İÇİNDE PİŞECEKTİR. ERİYEN ÇİKOLATAYA BADEM UNUNU EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ. ANTEP FISTIĞINI DA EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ. TADARAK ARZUNUZA GÖRE ŞEKER EKLEYİNİZ. İÇİNDE BADEM UNU KULLANDIĞINIZ İÇİN KIVAMI ARTIRMAK İÇİN UNU AZAR AZAR EKLEYİNİZ. İÇİNE KAKAO VE ÇUBUK VANİLYANIZI DA EKLEYİP, YAĞLADIĞINIZ FIRIN KABINA DÖKEREK 180 DERECE ISINMIŞ FIRINDA 25-30 DK PİŞİRİNİZ. DIŞARSI ÇATLAMAYA YAKIN İÇİ MACUN KIVAMINDA BİR BROWNIE ELDE ETMİŞ OLMALISINIZ.
BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAMIZI FONDU KABINA ALALIM. MEYVELERİ SEVDİĞİMİZ ŞEKİLDE LOKMALIK DOĞRAYALIM. PİŞEN BROWNİEMİZİN ÜZERİNE İSTEĞE GÖRE ÇİKOLATA SIKIP BÖĞÜRTLEN, FRAMBUAZ VE SARI KİRAZ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDELİM, AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder