Ver Fırına Programında Yapılan Patlıcanlı Makarna Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER1 ADET ORTA BOY PATLICAN
1 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
3 DAL FESLEĞEN
1 SU BARDAĞI PENNE MAKARNA
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
İLK OLARAK PATLICANI FIRIN TEPSİSİNE KOYUP 200 DERECEDE KÖZLENMEYE BIRAKIN
ARDINDAN MAKARNAYI HAŞLAYIN
MAKARNA HAŞLANIRKEN DOMATESİN KABUKLARINI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN
SARIMSAK VE FESLEĞENLERİ İNCE İNCE KIYIN
HAŞLANAN MAKARNAYI SÜZÜP PİŞİRME SUYUNDAN BİR MİKTAR SOS İÇİN AYIRIN
DAHA SONRA KIZGIN TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN ARDINDAN SARIMSAKLARI KOYUP KAVURUN ARDINDAN SALÇAYI EKLEYİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDİN. DAHA SONRA DOMATES VE ŞEKERİ İLAVE EDİN. DOMATESLER BİRAZ KAVRULUNCA AYRIDIĞINIZ MAKARNA SUYUNU İLAVE EDİP PİŞİRİN. SOSU OCAKTAN ALMADAN ÖNCE TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN. HAZIRLANAN SOS İLE MAKARNAYI KARIŞTIRIN.
SON OLARAK KÖZLENEN PATLICANI FIRINDAN ÇIKARTIN. ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN VE MAKARNAYI İÇİNE DOLDURUP RESİMDEKİ GİBİ SUNUMA HAZIRLAYIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder