Ver Fırına Programında Yapılan Pankek Pasta Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER1 YUMURTA
75 GR ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI UN
5 GR VANİLYA
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI SÜT
KREMASI İÇİN
150 GR TOZ KREMŞANTİ
YARIM SU BARDAĞI SÜT
GANAJ İÇİN
75 GR SÜT KREMASI
75 GR BİTTER ÇİKOLATA
SÜSLEMESİ İÇİN
1 ADET MUZ
FİLE FINDIK
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KREMŞANTİ İLE SÜTÜ ÇIRPARAK KATI KIVAMLI BİR KREMA ELDE EDİN VE KREMANIZI BUZDOLABINDA SOĞUMAYA ALIN.
ARDINDAN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. SIRASIYLA SIVIYAĞ, SÜT, KAKAO EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. SONRA UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRARAK PANCAKE HARCI ELDE EDİN. ISITILMIŞ TAVAYA BİR KEPÇE YARDIMI İLE KARIŞIMDAN DÖKÜN VE TEK TARAFI GÖZ GÖZ OLUNCA DİĞER TARAFINI ÇEVİRİP PİŞİREREK 4 ADET PANCAKE HAZIRLAYIN.
PANCAKELERİNİZ SOĞURKEN GANAJINIZ İÇİN KREMAYI OCAKTA HAFİF ISITIP ÇİKOLATALARINIZI İÇİNE EKLEYİP ERİTEREK GANAJINIZI HAZIRLAYIN.
BİR KAT PANCAKE ÜZERİNE KREMŞANTİ ÜZERİNE PANCAKE VE YİNE KREMŞANTİ HALİNDE 4 KATLI BİR PASTA ELDE EDİN. SON OLARAK MUZU ÖNCE ORTADAN İKİYE ARDINDAN BOYDAN İKİYE BÖLEREK PASTANIZIN ÜZERİNE KOYUN. GANAJINIZI DA PASTANIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE FİLE FINDIK İLE SÜSLEYİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder