Ver Fırına Yarışmasında Elif Zaim'in Yaptığı Muzlu Çikolatalı Porsiyon Pasta Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER10 ADET EN KÜÇÜKLERİNDEN YERLİ MUZ
1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK
1 ÇAY BARDAĞI TOZ FISTIK
PANDİSPANYA İÇİN
6 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
1 FİSKE TUZ
1 PAKET VANİLYA
26 CM KELEPÇELİ KALIP
KREMA İÇİN
2 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
7 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ÇUBUK VANİLYA
GANAJ İÇİN
250 GR BİTTER ÇİKOLATA
2 TATLI KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
YUMURTALARIN SARI VE BEYAZLARINI AYIRIN, SARILARINI ŞEKER İLE İYİCE ÇIRPIN UN VE NİŞASTAYI DA EKLEYİN. KOYU KIVAMLI OLACAK ŞAŞIRMAYIN.
YUMURTA BEYAZLARINI 1 FİSKE TUZ İLE KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRPIN. BEYAZLARI SARILARA TAHTA KAŞIK İLE ALTTAN ÜSTE YAVAŞÇA KARIŞTIRARAK EKLEYİN. EN SON VANİLYAYI KOYUP KALIBA DÖKÜP 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
KREMA İÇİN BÜTÜN MALZEMELERİ KISIK ORTA ATEŞTE KOYU KIVAM ALANA DEK PİŞİRİN VE SIKMA TORBASINA ALIN.
ÜZERİ İÇİN 250 GR BİTTER CİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİP 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ EKLEYİP HAZIRLAYIN.
PİŞEN PANDİSPANYAYI ORTADAN ENİNE 2’YE KESİN VE MUZUN BÜYÜKLÜĞÜNDE DİRTDÖRTGEN OLARAK KESİP ÜZERİNE KREMA SIKIN VE ONUN ÜZERİNE DE MUZU YERLEŞTİRİN. MUZUN ÜSTÜNE FINDIK SERPİP GANAJ İLE TAMAMEN KAPLAYIN İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEDİKTEN SONRA BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN VE SERVİS EDİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder