Patates Hamburger Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Mert Şen'in Yaptığı Patates Hamburger Tarifi ve Yapılışı;

Patates Hamburger Tarifi
KÖFTESİ İÇİN
500 GR KUZU DANA KARIŞIK KIYMA
1 SU BARDAĞI GALETA UNU
1 YUMURTA
KARBONAT
6 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP
5 YEMEK KAŞIĞI BARBEKÜ SOS
4 YEMEK KAŞIĞI HARDAL
KARABİBER
TUZ
KEKİK
6 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ
2 BÜYÜK DOMATES
250 GR MANTAR
50 ML KREMA
3 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
EKMEĞİ
5 ORTA BOY PATATES
3 DİŞ SARIMSAK
1 ADET BÜYÜK FIRIN POŞETİ
KEKİK
TOZ BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
SOĞAN HALKASI:
2 ADET BÜYÜK SOĞAN
1 ŞİŞE MADEN SUYU
KARBONAT
SÜT
2 BARDAK UN
KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
TUZ
YAPILIŞI
PATATESLER ORTADAN İKİYE BOLÜNÜR VE FIRIN POŞETİNDE; KREMA, KEKİK, TOZ BİBER SARIMSAK İLE HARMANLANARAK FIRINDA PİŞİRİLİR. KÖFTESİ İÇİN YARIM KG KIYMA, 1 YUMURTA, 2 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP, HARDAL VE BARBEKÜ SOSU İLE BİR KÖFTE HAZIRLANIR. KÖFTELER PORSİYONLANIR. BİR YANDAN MANTAR VE BARBEKÜ SOSU SOTELENİR. SOĞAN HALKASI İÇİN BİR KAPLAMA HAMURU HAZIRLANIR. MADEN SUYU, SÜT, UN, TUZ VE KARBONATTAN BİR HARÇ ELDE EDİLİR. KESİLEN SOĞANLAR BU HARCA BULANIP KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder