Aranan tatlardan birisi olan kokusunun bile insanı çıldırtan Çilekli Tart tarifi ve yapılışı:
MALZEMELER
Hamur Malzemesi:
200 gram un
150 gram margarin
1 limonun kabuğu
75 gram pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
Üst Malzemesi:
350 gram çilek
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba koyalım. Ortasını havuz gibi açalım. Ufak ufak doğradığınız margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ekleyelim. Hamuru güzel bir şekilde yoğuralım sonra plastik bir folyo ile kaplayıp, buzdolabında en az bir veya bir buçuk saat kadar dinlendirelim. Dolaptan çıkarttıktan sonra, tart hamurunu 22-24 santim çapındaki bir kalıbına yerleştirelim. Birkaç yerlerinden çatalla delelim. Orta hararetteki fırında hamur pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirelim. Çıkarıp soğutalım. Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp, tartın üzerine sürelim. Son olarak çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizelim,
Tart tarifimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder