Balık Pilaki Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Balık Pilaki'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Balık Pilaki'nin Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Balık Pilaki Malzemeleri;

1 göz kararı levrek ya da palamut
3 göz kararı sivri biber
1 göz kararı kırmızı biber
2 göz kararı havuç
3 göz kararı soğan
2 göz kararı dilimlenmiş domates
1 göz kararı dilimlenmiş limon
4 göz kararı sarımsak
1 göz kararı domates salçası
1/2 göz kararı zeytinyağı
1/2 göz kararı sıvı yağ
göz kararı tane karabiber
göz kararı deniz tuzu
göz kararı defne yaprağı

Balık Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

Temizlediğimiz balığı halka şeklinde keselim. Fırına girebilecek derin bir tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. İri doğranmış soğanları, halka halka doğranmış biberleri, yine halka halka doğranmış havuçları ve ezilmiş sarımsakları eklenerek bir süre pişirelim. Domates salçası iki bardak sıcak su içerisinde eritilip tencereye ekleyip bir miktar tuz koyup pişirelim. Pişen malzemeyi ise başka bir kaba aktarılır ve tencereye dilimlenmiş balıklar dizilir. Bunun üzerine tekrardan malzeme eklenir. Dilimlenmiş domatesleri ve limonları ile defne yaprakları üzerine yerleştirilir. Tane karabiber ve tuz serpilerek zeytinyağı ekleyelim. Önceden ısıttığımız fırında 30 dakika pişirilir. Ve son 5 dakikasında domates halkaları ve limon dilimleri tencereye yerleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder