Güncel

Güncel Konular

Katlı Pasta Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından Alp Mehmet Sıy'ın Yaptığı Katlı Pasta Tarifi ve Yapılışı;

PANDİSPANYA MALZEMELERİ
10 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU (BU ŞEKERİN DAHA KOLAY ERİMESİ İÇİN)
3 TEPELEME SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
1 TATLI KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
ARZUYA GÖRE PORTAKAL SUYU DA EKLENEBİLİR
KREMA MALZEMELERI
250 GR MASCARPONE
100 GR TAZE KAYMAK
250 GR TUZSUZ TAZE LOR PEYNİRİ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KREM ŞANTİ
YARIM LİTRE SOĞUK SÜT
1 SU BARDAĞI KREMA
1 SU BARDAĞI FİLE ŞAM FISTIĞI
MEYVELER
1 KİLO İRİ BOY ÇİLEK
4 DET MUZ
8 ADET KİVİ
1 PAKET ÇİLEKLİ JÖLE
YAPILIŞI
YUMURTA AKLARINI BİR KABA, SARILARINI AYRI BİR KABA ALIRIZ. ÖNCE YUMURTA AKLARINI BİR FİSKE TUZLA KAR HALİNE GELİNCEYE DEK ÇIRPARIZ. SONRA ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI ÇIRPMAYA BAŞLARIZ. 4 KAŞIK KAYNAR SUYU İÇİNE EKLEYİP HİÇ DURMADAN ÇIRPMAYA DEVAM EDERİZ. RENGİ ÇOK AÇIK SARI OLANA DEK ÇIRPIP PORTAKAL KABUĞUNU DA EKLERİZ. BU ARADA YUMURTA AKLARINI İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA DİKKATLİCE KARIŞTIRIRIZ.
UNU VE KABARTMA TOZUNU NİŞAŞTAYI ELEYİP AĞIR AĞIR KARIŞTIRARAK YEDİRİRİZ.
TEREYAĞIYLA YAĞLAYIP, UNLADIĞINIZ ÇEMBER KALIBA PANDİSPANYA HAMURUNU DÖKÜP YAYARIZ.
SERT BİR ZEMİN ÜZERİNE BİRKAÇ KEZ KALIBI VURARAK, İÇİNDEKİ HAVA KABARCIKLARININ ÇIKMASINI SAĞLARIZ.
200 DERECELİK SOĞUK FIRINA PANDİSPANYAYI VERİRİZ.
KENARLARINDAN KABARMAYA BAŞLAYINCA ISIYI 150 DERECEYE DÜŞÜRÜP ÜZERİ PEMBELEŞİNCE PANDİSPANYAYI FIRINDAN ALIRIZ. (YAKLAŞIK 17-18 DAKİKADA PİŞİYOR) YİNE DE ÇIKARMADAN BİR KÜRDAN BATIRARAK İÇİNİN HAMUR KALIP KALMADIĞINI KONTROL EDERİZ. FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ PASTA KEKİNİN KENARLARINI KÜRDAN GEZDİRİP KALIPTAN AYRILMASINI SAĞLARIZ VE BİR ÖRTÜ ÜZERİNE TERS ÇEVİRİP SOĞUMASINI BEKLERİZ (SOĞUMADAN KESMEYİN Kİ HAMURLAŞMASIN)
NOT: KALIBIN KENARLARI ASLA YAĞLANMAZ YAĞLANIRSA PANDİSPANYA TIRMANAMAZ VE KABARMAZ
(BU ÖLÇÜDEN İKİ ÇEMBER KALIP PANDİSPANYA ÇIKIYOR ORTADAN BÖLÜNÜNCE 4 KATLI PASTA YAPABİLİYORUZ)

Katlı Pasta Tarifi Reviewed by DveO on 05:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.