Peynir Bohçası Tarifi
Çaylarımızın Yanına Harika Bir Lezzet Peynir Bohçası Tarifi ve Yapılışı;
Tart Hamuru İçin250 gr un
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı su – gerekirse
İç harç için
100 gr cheddar peyniri – rende
100 gr beyaz peynir – rende
150 gr labne peyniri
1 dal biberiye – ince kıyılmış
1 dal taze kekik
1 tutam muskat rende
Karabiber
Üzeri için
1 adet yumurta – sürmek için
Hazırlanışı
Tart hamuru için, un ve tereyağını elinizle ufalayarak kum haline getirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur elde edin dinlendirin.
İç harç için, tüm peynirler ve malzemeleri karıştırıp, ceviz büyüklüğünde toplar yapıp buzlukta dondurun.
Hamurdan cevizden biraz büyük bir parça alın. Elinizde yuvarlayın, ardından iki parmak ile ortasına bastırarak çukur açın ve peynirli harçtan içine koyup, hamuru yanlardan hafifçe iterek kapatın ve tekerlek şekli verin. Dilerseniz üzerine hamurdan süsler yapın. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sürüp, 190 derecede 15-20 dakika pişirin.
Peynir Bohçası Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
09:28
Rating:
Hiç yorum yok: