Güncel

Güncel Konular

Boşnak Mantısı Tarifi

Pasta Börek Programında Yapılan Boşnak Mantısı Tarifi ve Yapılışı;

Malzemeler
1,5 kg. un
Yarım kilo kıyma
750 gr. kıyma
250 gr. tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Yarım kg. yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Önce unu bi kaba döküyoruz bir tutam tuzu ilave edip ılık olan suyu yavaşça döküp hamur haline getiriyoruz.
Hamuru kulak memesi kıvamına getiriyoruz.Hamuru 15 dakika bekletip tekrardan yoğuruyoruz.
Daha sonra hamurdan bezeler alınıp küçük yuvarlak tepsi boyutunda açıp araya eritilmiş tereyağ dürülerek üstüste dizilir ve 25-30 dakika bekletilir,
Bu arada iç malzemeyi hazırlayabiliriz. İç malzeme için soğan rendelenir ve kıyma baharatlarla yoğurulur,
Hamur dinlendikten sonra önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütelim.
Açma işlemi bittikten sonra iç malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruz rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Tüm hamurlar için aynı işlemi yapıyoruz.En son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.
Boşnak Mantısı Tarifi Reviewed by OK Medya on 06:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.