Güncel

Güncel Konular

Beef Wellington Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Beef Wellington Tarifi ve Hazırlanışı;

MALZEMELER
8 YAPRAK MİLFÖY HAMURU
1 ADET 1200 GR BÜTÜN BONFİLE (DİLİMLENMEMİŞ) - ŞATO KISMI OLUCAK
TUZ & KARABİBER
2 YEMEK KAŞIĞI DİJON HARDALI
12 İNCE DİLİM FÜME DANA ETİ
2 ADET YUMURTA (SARISI AYRILMIŞ VE BİR KAŞIK SUYLA İNCELTİLMİŞ)
GARNÜTÜR
6 ADET TAZE KUŞKONMAZ (HAŞLANMIŞ)
2 DAL TAZE BİBERİYE
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
İÇ MALZEMESİ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
4 DİŞ SARIMSAK (SOYULMUŞ)
1 ADET KURU SOĞAN (SOYULMUŞ)
250 GR İSTİRİDYE MANTARI (TEMİZLENMİŞ)
250 GR KESTANE MANTARI (TEMİZLENMİŞ)
250 GR BEYAZ KÜLTÜR MANTARI (TEMİZLENMİŞ)
200 GR TAVUK CİĞERİ (TEMİZLENMİŞ)
1 YEMEK KAŞIĞI TRUF MANTARI YAĞI
TUZ
KARABİBER
4 DAL TAZE KEKİK (THYME)
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
HAZIRLANIŞI
BÜTÜN OLARAK TEMİZLENMİŞ BONFİLEYİ TUZ VE BİBERLE LEZZETLENDİRİP BÜYÜK TEFLON TAVADA HER TARAFINI GÜZELCE KIZARTIN VE 210 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 8 DAKİKA PİŞİRİN VE FIRINDAN ÇIKARTIP SOĞUMAYA BIRAKIN. ET SOĞUYUNCA ETRAFINA DİJON HARDALI SÜRÜN VE ETİ BUZDOLABINA ATIP SOĞUTUN.
İÇ MALZEMESİ: SARIMSAK VE SOĞANLARI İNCE BİR ŞEKİLDE DOĞRAYIP TEREYAĞINDA KAVURUN, TEMİZLENMİŞ MANTARLARI DOĞRAYIN VE TAVADA YAĞA BİNENE KADAR KAVURUN. TAVUK CİĞERLERİNİ TEMİZLEYİP DOĞRAYIN, TAVAYA EKLEYİP KAVURUN. KEKİK, DEFNEYAPRAĞI VE TRÜF MANTARI YAĞINI EKLEYİP KARIŞTIRIN. TUZ VE BİBERİNİ AYARLAYIP OCAKTAN ALIN. RONDODA PÜRE KIVAMINDA PARÇALAYIN VE BİR KABA ALIN.
WELLİNGTONUN HAZIRLANMASI: MİLFÖY HAMURLARINI UÇLARI BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE YAN YANA DİZİP BİR DİKDÖRTGEN SEKLİ VERİLECEK ŞEKİLDE DİZİN. MERDANE YARDIMIYLA BİRAZCIK UÇLARINI BİRLEŞTİRECEK ŞEKİLDE ACIN.
AÇILAN HAMURUN ORTASINA İNCE DİLİMLENMİŞ FÜME DANA ETLERİNİ DÖŞEYİN.
SOĞUMUŞ BONFİLENİN HER TARAFINI İÇ HARÇLA KAPLAYIN. KAPLANMIŞ BONFİLEYİ DANA FÜME ET DÖŞENMİŞ MİLFÖY HAMURUNUN ORTASINA KOYUN VE HAMURLA BONFİLEYİ KAPLAYIP SARIN. UÇLARINI YUMURTA SARISIYLA BİRLEŞTİRİN. FIRIN TEPSİSİNE KOYUN VE EN ÜSTÜNE FIRÇAYLA YUMURTA SARISI SÜRÜN. HAMURA SARILMIŞ ETİ ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.
Beef Wellington Tarifi Reviewed by OK Medya on 06:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.