Hamurlu Kadayıf Tatlısı Tarifi
Ver Fırına Yarışmasında Yapılan Hamurlu Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışının Detaylı Anlatımı;
MALZEMELER200 GR TEREYAĞI
4-5 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
İÇ MALZEMESİ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
100 GR KADAYIF
1 AVUÇ DOLUSU CEVİZ İÇİ
ŞERBETİ
3,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
¼ ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN
1-2 ADET KARANFİL
¼ ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
ÜZERİ İÇİN
6-8 ADET KİRAZ ŞEKERLEMESİ
100 GR TOZ ŞANTİ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
TOZ ANTEP FISTIĞI
HAZIRLANIŞI
UN VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN. BÜTÜN HAMUR MALZEMELERİNİ İLAVE EDİP YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN.
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AVUÇ İÇİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ELİNİZLE BASTIRARAK AÇIN.
KADAYIFLARINIZI KÜÇÜK KÜÇÜK KESİN VE TEREYAĞINDA TAVADA HAFİF SOTELEYİN VE ILITIN.
AÇTIĞINIZ HAMURLARIN İÇERİSİNE KADAYIF VE CEVİZ KOYUP AĞZINI KAPATIP ELİNİZDE YUVARLAYIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.
180° FIRINDA PİŞİRİN.
ŞERBETİNİZİ KAYNATIP ILIMAYA BIRAKIN.
FIRINDAN ÇIKAN HAMURLARINIZI BORCAMA ALIN VE ŞERBETİ YETERİ KADAR ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKÜN.
BUZLUKTA 5 DK KADAR SOĞUTUN VE KREMŞANTİ KİRAZ ŞEKERLEMESİ VE TOZ ANTEP İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.
Hamurlu Kadayıf Tatlısı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
06:45
Rating:
Hiç yorum yok: