Güncel

Güncel Konular

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Yeşil Elma Programında Yapılan Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Yapılışı;

Malzemeler
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için
çikolata sos
çilek
Yapılışı
Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz.
Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz.
Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
Ortası delik kek kalıbının içine buzdolabı poşetini makasla kesip kalıba yayıyoruz.
Üzerine fırçayla sıvıyağ sürüyoruz. Kalıba muhallebiyi döküyoruz.
Bisküvileri ikiye kırıp tatlının üzerine aralıklı olarak batırıyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.
Tatlımız soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz.
Çilekleri ayıklayıp dörde kesiyoruz.
Tatlının ortasındaki boşluğa doğranmış çileği koyuyoruz.
Üzerine çikolata sos dökerek servis ediyoruz.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Reviewed by OK Medya on 12:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.