Güncel

Güncel Konular

Perde Pilavı Tarifi

Türk Mutfağının Mükemmel Yemek Tariflerinden Birisi Daha Perde Pilavı Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı;

Türk Mutfağının Mükemmel Yemek Tariflerinden Birisi Daha Perde Pilavı Malzemeleri, Tarifi ve Yapılışı.

Perde Pilavının Hamuru için Malzemeler;

-250 gr un
-125 gr tereyağı
-1 adet yumurta
-1 tutam tuz
-2-3 yemek kaşığı soğuk su
-Bütün soyulmuş badem içi

Perde Pilavının İçi İçin Malzemeler;

-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1,5 su bardağı pirinç
-1 tatlı kaşığı yenibahar
-1 avuç dolmalık fıstık
-1 avuç kuş üzümü
-Tuz
-Karabiber
-3 su bardağı su
-½ bağ dereotu

Perde Pilavının Hamuru Nasıl Yapılır?

-Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.
-İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin.
-Ardından fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın. Tabanını ve kenarlarını bademlerle süsleyin.
-Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin.
Not: Kenarlarından sarkacak şekilde büyük bir hamur olmasına özen gösterin, içerisine pilavı yerleştirdikten sonra üstünü kenarlardan sarkan hamurla kapatacaksınız.

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

-Kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin.
-Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca dolmalık fıstıkları ekleyip renk alıncaya kadar kavurun ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
-Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.
-Suyu ilave edin, kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.
-Dereotunu ince kıyın ve pilavla harmanlayın.
Not: Pilavı nemli bırakmamızın sebebi, hamurun içinde pişmeye devam edeceğinden, pilavın kurumamsını sağlamak.

Perde Pilavı Hamuruyla Nasıl Birleştirilir?

-Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın.
-Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.
-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 60 dakika üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika folyoyu kaldırıp üzeri açık bir şekilde pişirin.
-Yemek tarifimiz hazır, tersyüz ederek servis edin.
Perde Pilavı Tarifi Reviewed by OK Medya on 07:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.