Güncel

Güncel Konular

Mantar Kurabiye Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Mantar Kurabiye Tarifi ve Hazırlanışı;

MALZEMELER
125 GR TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
3 – 3,5 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI GIDA BOYASI
50 GR TOZ ŞANTİ
¼ ÇAY BARDAĞI SÜT
50 GR ERİMİŞ KUVERTÜR
YAPILIŞI
TEREYAĞI VE UNU RONDODA ÇEKİN, YOĞURMA KABINA ALIN. YUMURTA, PUDRA ŞEKERİ, KABARTMA TOZU, NİŞASTA EKLEYİP YOĞURUN VE HOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURUN KIVAMINA GÖRE UN EKSİLTİP ÇIKARABİLİRSİNİZ.
YOĞURDUĞUNUZ HAMURUN YARISINI AYIRIP GIDA BOYASI İLE YOĞURUN. BEYAZ HAMURDAN PARMAK KALINLIĞINDA HAMURLAR YAPIN VE TEPSİYE DİZİN.
KIRMIZI HAMURDAN İSE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEN BİRAZ KÜÇÜK YUVARLAKLAR YAPARAK MANTAR ŞEKLİ VERİN VE TEPSİYE AYRI AYRI DİZİN.
175° FIRINDA PİŞİRİN VE SOĞUTUN.
SOĞUYAN KIRMIZI HAMURLARINIZIN ALT TARAFINI DİKKATLİCE ÇOK HAFİF OYUN.
BEYAZ HAMURLARINIZIN BİR UCUNU BOL ÇİKOLATAYA BATIRIP KIRMIZI HAMURUN OYUK YERİNE YERLEŞTİRİN VE TABAĞA ALIN BUZLUKTA 4-5 DK DONDURUN.
ŞATİNİZİ SIKMA TORBASINA KOYUP RESİMDEKİ GİBİ MİNİK MİNİK BENEKLER YAPARAK SÜSLEYİN VE SERVİS EDİN.
Mantar Kurabiye Tarifi Reviewed by OK Medya on 06:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.