Güncel

Güncel Konular

Tarçınlı Çörek Tarifi

Ver Fırına Programında Yapılan Tarçınlı Çörek Tarifi ve Yapılışı;

MALZEMELER
3 SU BARDAĞI UN
35 GR TEREYAĞI ODA SICAKLIĞINDA
1 YUMURTA
8 GR İNSTANT MAYA
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
50 GR TOZ ŞEKER
125 GR SÜT
İÇ HARCI
YARIM SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
YARIM TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
YAPILIŞI
UN, TUZ, MAYA, ŞEKER YOĞURMA KABINDA KARIŞTIRILIR. ORTASINI HAVUZ GİBİ YAPIP YUMURTA SÜT VE TEREYAĞI KOYULUR VE YOĞURULUR. HAMUR HAZIRLANDIKTAN SONRA FIRINDA MAYALANDIRILIR VE TEZGAHTA DAİRE ŞEKLİNDE İNCE BİR KATMAN AÇILIR. FIRÇA İLE ÜZERİNDEKİ FAZLA UNLAR TEMİZLENİR. HAMURUN ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİLİR VE TARÇIN ZENCEFİL ŞEKER AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILIP HAMURUN ÜZERİNE SERPİLİR.
HAMURU SİGARA BÖREĞİ KESER GİBİ 8 PARÇAYA BÖLÜN VE SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE RULO YAPIN TEPSİYE DİZİN. ÜZERLERİNE YUMURTA BEYAZI SÜRÜP 195 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
Tarçınlı Çörek Tarifi Reviewed by OK Medya on 05:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.