Sucuklu Fasulye Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Görkem Doğan'ın Yaptığı Sucuklu Fasulye Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER2 ADET HASLANMIS KONSERVE KURU FASULYE
200 GRAM KAŞAR PEYNİRİ
300 GRAM KIYMA
YARIM KANGAL SUCUK
1 DEMET TAZE NANE
1 ORTA BOY SOGAN
400 GRAM DOĞRANMIŞ DOMATES
4-5 DAL TAZE KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2-3 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 ADET YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI UN
İÇ DOLGU
HAŞLANMIŞ FASULYELERİ TEL SÜZGEÇTEN GEÇİREREK PÜRE YAPIN. KAŞARI VE TAZE NANEYİ EKLEYİN. TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRIN.
SUCUKLU VE KIYMALI KÖFTE
SUCUKLARI ROBOTTAN GEÇİRİN, KIYMA, YUMURTA, GALETA UNU VE KARBONATI EKLEYİP YOĞURUN.
SALÇA SOS
SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN. SOTELEDİKTEN SONRA SALÇALARI EKLEYİN. BİRAZ KAVURUN VE UNU EKLEYİN. DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLEYİN. KEKİKLERİ DE KOYDUKTAN SONRA 10-15 DK KAYNATIN.
YAPILIŞI
FASULYELİ KARIŞIMI TOPLAR HALİNDE YUVARLAYIN. DIŞINI KIYMA İLE KAPLAYIN VE TAVADA RENGİ DEĞİŞENE KADAR ÜSTLERİNİ KIZARTIN. DOMATES SOS İLE BİRLİKTE ISIYA DAYANIKLI BİR KAP İÇİNDE 15-20 DK 200 DERECEDE FIRINLAYIN.
İSTEĞE GÖRE DOMATES SOS VE FASULYELİ KARIŞIMI KARIŞTIRIP KÖFTELERİN ALTINA YATAK YAPABİLİRSİNİZ.
Sucuklu Fasulye Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
04:55
Rating:
Hiç yorum yok: