Sonbahar Pastası Tarifi
Malzemeler
hamur 200 gr un
2 kahve kasigi kabartma tozu
100 gr toz seker
4 yemek kasigi kakao
2 yumurta
2 yemek kasigi bal
150 ml sivi yag
150 ml süt
keki islatmak icin
yarim su bardagi sekerli su
Kreması
1 yemek kasigi granül kahve
1 yemek kasigi sicak su
400 gr krema
2 yemek kasigi pudra sekeri
en üzerine eritilmis rulo sekli verilmis cikolata yaklasik 150 gr
pudra sekeri serpmek icin
Yapılışı
firininizi 180 dereceye ayarlayip isitin
26 santimlik yuvarlak kalibinizi tereyagi ile yaglayin
bir kapta unu,kakaoyu,kabartma tozunu karistirin .baska bir kabin icinde yumurtayi,sütü,siviyagi.bali,sekeri cirpin icine kuru malzemeleri ekleyip karistirin kalibiniza bosaltip düzeltin isitilmis firinda yaklasik 35- 40 dakika pisirin .
pisen kekinizi sogutma telinde sogutun .soguyan kekinizi ortadan ikiye kesin .
kremasi icin granül kahveyi suyun icinde eritin
baska bir kapta kremayi cirpin icine pudra sekerini kahveyi ilave edip karistirin
kekinizin bir tanesini tabaga koyup firca yardimi ile surupla islatin üzerine kremanin yarisini sürün diger kekide islatip diger kekin üzerine koyun kalan kremayi her tarafina sürün .cikolata ile süsleyip en az 4 saat bekletin her zamankiki gibi ben yine bir gün önceden yapmanizi tavsiye edecegim
Sonbahar Pastası Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
16:32
Rating:
Hiç yorum yok: