Labneli Milföylü Börek Tarifi
Sevilerek Yenen Lezzet Labneli Milföylü Böreği'n Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Labneli Milföylü Börek Malzemeleri;
1 paket hazır milföy hamuru1 konserve garnitür veya da küçük küpler halinde kesilmiş havuç, patates ve bezelye karışımı
200 gr labne peyniri
Karabiber
Tuz
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Çörekotu ya da susam
Labneli Milföylü Börek Nasıl Yapılır?
Labne, garnitür, tuz ve karabiberi güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Milföy hamurlarının içine karışımdan doldurduktan sonra, üçgen şeklinde kapatıyoruz. Birleşme yerlerine ise parmağımızla bastırarak açılmamasını sağlıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu veya da susam ekleyebiliriz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika boyunca üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Labneli Milföylü Börek hazır. Afiyet olsun...
Labneli Milföylü Börek Tarifi
Reviewed by Resul Gök
on
05:18
Rating:
Hiç yorum yok: