Güncel

Güncel Konular

Buhara Pilavı Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Buhara Pilavı'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Buhara Pilavı'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Buhara Pilavı Malzemeleri;

- 2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 2.5 su bardağı et suyu
- 250 gr. kuşbaşı koyun ya da kuzu eti (but tarafından)
- 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
- 1 orta boy havuç
- 1/2 kahve fincanı badem
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz

Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?

Misafirlerinizi şaşırtacağınız farklı lezzetler bölümünde bu sefer buhara pilavı yer almaktadır. Enfes lezzetiyle sizi şaşırtacak buhara pilavı için malzemeleri paylaşıyoruz.

- Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün.
- Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklarını çıkartın.
- Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin.
- Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin.
- Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.
- Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et suyunu ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.
- Pilavınız hazırdır, afiyet olsun.
Buhara Pilavı Tarifi Reviewed by Resul Gök on 12:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.