Buhara Pilavı Tarifi
Sevilerek Yenen Lezzet Buhara Pilavı'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Buhara Pilavı Malzemeleri;
- 2 su bardağı pirinç- 1 orta boy soğan
- 2.5 su bardağı et suyu
- 250 gr. kuşbaşı koyun ya da kuzu eti (but tarafından)
- 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
- 1 orta boy havuç
- 1/2 kahve fincanı badem
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?
Misafirlerinizi şaşırtacağınız farklı lezzetler bölümünde bu sefer buhara pilavı yer almaktadır. Enfes lezzetiyle sizi şaşırtacak buhara pilavı için malzemeleri paylaşıyoruz.- Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün.
- Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklarını çıkartın.
- Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin.
- Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin.
- Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.
- Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et suyunu ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.
- Pilavınız hazırdır, afiyet olsun.
Buhara Pilavı Tarifi
Reviewed by Resul Gök
on
12:34
Rating:
Hiç yorum yok: