Güncel

Güncel Konular

Çin Usulü Wonton Çorbası Tarifi

Sevilerek Yenen Lezzet Çin Usulü Wonton Çorbası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;

Sevilerek Yenen Lezzet Çin Usulü Wonton Çorbası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı.

Çin Usulü Wonton Çorbası Malzemeleri;

2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
Yarım kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz

Çin Usulü Wonton Çorbası Sosu için;

2 çorba kaşığı susam yağı
2 diş sarımsak
10 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
5 su bardağı su

Çin Usulü Wonton Çorbası İç harcı için;

2 çorba kaşığı sıvı yağ
400 gram dana kıyma
1 çorba kaşığı susam yağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı soya sosu
4 dal kıyılmış taze soğan

Çin Usulü Wonton Çorbası Nasıl Yapılır?

- Un, su, yumurt ve tuzu yoğurarak, elde ettiğiniz kulak memesi kıvamındaki hamuru,  çok ince olmayacak şekilde  merdane ile açın ve  3x3 cm'lik kareler halinde kesin.
- Çin uzulü wonton çorbasının sosu için, tüm sos malzemesini ayrı bir yerde yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- İç harcın , tüm harç malzemesini kızgın yağda soteleyip, soğumaya bırakın.
- Hamurların ortalarına harçtan pay edip, uçlarından kapatın.
- Hamurları sosun içine ekleyip, 10 dakika pişirin.
- Çorba kaselerine alıp, üzerine soğan serpiştirerek servis yapın.
Çin Usulü Wonton Çorbası Tarifi Reviewed by Resul Gök on 12:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.