Çin Usulü Wonton Çorbası Tarifi
Sevilerek Yenen Lezzet Çin Usulü Wonton Çorbası'nın Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı;
Çin Usulü Wonton Çorbası Malzemeleri;
2 kahve fincanı un1 adet yumurta
Yarım kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
Çin Usulü Wonton Çorbası Sosu için;
2 çorba kaşığı susam yağı2 diş sarımsak
10 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
5 su bardağı su
Çin Usulü Wonton Çorbası İç harcı için;
2 çorba kaşığı sıvı yağ400 gram dana kıyma
1 çorba kaşığı susam yağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı soya sosu
4 dal kıyılmış taze soğan
Çin Usulü Wonton Çorbası Nasıl Yapılır?
- Un, su, yumurt ve tuzu yoğurarak, elde ettiğiniz kulak memesi kıvamındaki hamuru, çok ince olmayacak şekilde merdane ile açın ve 3x3 cm'lik kareler halinde kesin.- Çin uzulü wonton çorbasının sosu için, tüm sos malzemesini ayrı bir yerde yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- İç harcın , tüm harç malzemesini kızgın yağda soteleyip, soğumaya bırakın.
- Hamurların ortalarına harçtan pay edip, uçlarından kapatın.
- Hamurları sosun içine ekleyip, 10 dakika pişirin.
- Çorba kaselerine alıp, üzerine soğan serpiştirerek servis yapın.
Çin Usulü Wonton Çorbası Tarifi
Reviewed by Resul Gök
on
12:48
Rating:
Hiç yorum yok: