Baharatlı Balkabaklı Tart Tarifi
Malzemeler
500 gr. Kadar un
300 gr. Oda sıcaklığında bekleyen tereyağı
150 gr. Kadar şeker
2 tane yumurta
2 büyük kaşık süt,
1 parça tuz
İç için Malzemeler
1,5 kg soyulmuş ve doğranmış balkabağı
500 gr. Kadar toz şeker
1 bir büyük kaşık rendelenmiş olacak şekilde zencefil
1 büyük kaşık toz tarçın ve toz zerdeçal
2 küçük kaşık kadar toz muskat ve pul biber, kimyon
250 gr. Kadar krema
4 tane yumurta
500 gr. Kadar mascarpone ya da tulum peyniri
Yapılışı
Tartın hamurunun yapılabilmesi için tereyağı ile beraber unu eliniz yardımıyla birbirine yedirin ve kalan malzemelerle beraber karıştırıp bir hamur elde edin. Ardından buz dolabına koyarak dinlenmeye bırakın.
İçi için balkabağını şeker ile beraber üzerini kapatacak kadar su eşliğinde tencerede yumuşaması için kaynatın. Balkabağı tanelerini çıkararak blenderdan geçirin. Bütün iç malzemeleri ile beraber blenderda karıştırmaya devam edin.
Kilitli tart kabınızı alarak tabanını yanlarını tere yağ ile yapışmaması için yağlayın ve hamuru çıkararak açın. 1 cm kadar ince olması yeterlidir.
Kaba yerleştirerek dibini yerleştirin ve çatalla etrafına delikler açın. İçine kabaklı karışımı doldurun ve ardından 165 derecelik fırında 40 ya da 45 dakika kadar pişirin. Orta kısmı pişmemişse 10 ya da 15 dakika kadar daha pişirin. 2 ya da 3 saat bekleterek içini çekmesini sağlayın ve ardından servis edin.
Baharatlı Balkabaklı Tart Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
16:00
Rating:
Hiç yorum yok: