Güncel

Güncel Konular

Boşnak Tatlısı Sevdican Tatlısı Tarifi

Pasta Börek Programında Yapılan Boşnak Tatlısı Sevdican Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
8 yumurta
8 fincan şeker
8 fincan un
1 pkt. kabartma tozu
Baklava hamuru için
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
125 gr. tereyağ
500 gr. tereyağ
1 pkt. kabartma tozu
Açmak için
Yarım kilo nişasta
Şerbeti için
8 su bardağı şeker
8 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı
Baklava hamuru malzemeleri ile güzel bir baklava hamuru yoğrulur,
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz,
İlk malzemeler ile bir hamur yapıp yufkaların ortasına sereceğiz,
Bunun için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,
ÜZerine un ve kabartma tozu eklenir, bir çeşit kek hamuru, kekli baklava mantığı ile yapılıyor,
Bu arada şerbet malzemeleri de iyice kaynatılır ve ılıtılır,
Baklava hamurundan bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açıllır ve ikili gruplar halinde incecik açılır bunlardan ikisi koyulup araya yağ sürülüp ikinci ikili serilir,
Yağlamadan hazırlanan hmaur yayılır ve diğer yufkalar da üste aynı şekilde serilir ve 180 derecede kek gibi pişiriyoruz,
Fırından çıkıp ilk sıcaklığını atınca şerbeti döküyoruz.
Boşnak Tatlısı Sevdican Tatlısı Tarifi Reviewed by OK Medya on 07:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.