Profiterol Tarifi
Malzemeler
Hamur için;
-Su 250ml
-Un 175 gr
-Tuz 5 gr
-Tereyağı 110 gr
-Yumurta 4/5 adet
Pastacı Kreması için;
-Süt 500 ml
-Şeker 125 gr
-Tereyağı 100 gr
-Yumurta 2 adet
-Mısır Nişastası 75 gr
-Vanilya Çubuk 1 adet
Sos için;
-Krema 200 gr
-Bitter çikolata 300 gr
-Pudra şekeri 25 gr
Tamamiyle Yapılışı
*Fırını 190 dereceye getiriniz
*Tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını koyunuz.
*Yağ eriyince, unu eleyerek karışıma ilave ediniz, bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırınız. Tüm hamur tencereden tamamen ayrılana kadar karıştırınız.
*Hamuru tencereden miksere alın, birinci kademede soğuması için karıştırın. İlk dumanı çıkınca yumurtaları tek tek kırın her yumurta arası 1 dakika çırpın ve yavaşça mikserin hızını arttırın. 4 yumurtayı kırdıktan sonra hamur doğru kıvamda ise 5. yumurtayı kırmayın.
*Hamur kıvama gelince sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde aralıklarla sıkın.
*Hamurun sivri uçlarını su ya da yağ ile bastırın.
*Sütü tencereye alın, vanilya tohumlarını bıçak yardımı ile ayırıp sütün içine alın şekerin yarısını ilave edin kaynatın
*Ayrı bir kapta şeker yumurta ve nişastayı iyice çırpın.
*Kaynayan sütten birer kepçe yedirerek nişastalı karışımı sulandırın ve tencerenin içersindeki süte yedirin.
*Ve orta kısık ateşte kaynayıncaya kadar hiç durmadan çırpın
*Kremayi soğutup sıkma torbasına alınız.
*Bir tencerede kremayı ısıtın
*Kremayı ocaktan alın ve önceden kıyılmış çikolatanın üzerine dökün.
Profiterol Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
02:09
Rating:
programınızı ilgi ile izliyorum yalnız videodaki profiterol tarifindeki sos ile yukarıdaki sos tarifiniz farklı neden orijinal tarif verilmiyor
YanıtlaSilSerpil Hanım Tarif Güncellendi.
YanıtlaSil