Muzlu Tartölet Tarifi
Ver Fırına'nın harika jürisi Emel Başdoğan'dan yumuşak ve çok lezzetli bir tatlı tarifi işte tarif ve hazırlanışı...
Malzemeler
Hamur için;
1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
5çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı su
Krema için;
1 su bardağı süt
2, 5çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine;
3-4 adet muz
Hazırlanışı
Unun ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvamda hamuru hazırlayın. Hamur hazırlandıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin ve tart kaplarını yağlayarak hamurları yaklaşık yarım parmak kalınlığında açarak kalıplara yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında hamurlarınızı altın rengini alana kadar pişirin. Pişen tartlarınıza kremayı ve dilimlenmiş muzları koyarak servis yapın.
Kremayı yaparken;
Un, nişasta, şeker ve sütü iyice karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağını ekleyerek el çırpıcı ile çırpın.
Muzlu Tartölet Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
11:42
Rating:
videodaki tarifle yazidaki birbiriyle uyumlu degil lutfen yazili tarifleri daha ozenli yayinlayin herkesin video izleme vakti olmayabilir...
YanıtlaSil