Kayseri Fırın Ağzı Tarifi
Bizim Lezzetlerimiz Programında Yapılan Kayseri Fırın Ağzı Tarifi ve Yapılışı;
Hamuru İçin:1,5 kilo pirzola
5 adet domates
10 tane yeşil biber
250 gr sarımsak
6-7 parça margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Pirzolaları güveçte en alta diziyoruz.
Sonra biberler küp küp kesilerek üzerine dizilir. Domatesler yuvarlak olarak kesilir ve üzerine dizilir.
Sarımsaklar doğranmadan üzerine serpilir, margarin eritilmeden kaşık kaşık üzerine konur.
Bir miktar sıcak su ile baharatları da eklenerek 180 derecelik fırına verilir.
Kayseri Fırın Ağzı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
05:04
Rating:
Hiç yorum yok: