Güncel

Güncel Konular

Hakkari Doğaba Tarifi

Nursel’in Mutfağında yine yöresel lezzetler yapılıyor. Bugün mutfakta Hakkari yemekleri yapılıyor. Günün tarifleri; Kıris, Lalaped, Bulgurlu Kebap ve Doğaba yapılacak.

Malzemeler
500 gram kuzu kaburga eti.
1 kilo yoğurt.
1 adet yumurta.
1 yemek kaşığı un.
3 su bardağı haşlanmış buğday.
1 tutam taze kekik.
1 tatlı kaşığı tuz.
Köftesi için
500 g 2 kere çekilmiş kuzu kıyma.
1 su bardağı kırık pirinç.
1 tutam taze kekik.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı tuz.
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber.
Yapılışı
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır.
Yıkanan kırık pirinç bir kaba alınır. Kıyması konur. Dağ kekiği ufalanır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur. Islatılan elle nohuttan biraz büyük köfteler yapılır.
Yoğurt, yumurta ve un tencereye alınır. Sürekli karıştırılmalıdır. Kaynayınca sıcak su eklenir.
Haşlanmış buğdayı ve hazırlanan köfteler bırakılır. Haşlanan etler ve 1 kepçede etin suyu ilave edilir.
Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Köfteler pişince üzerine dağ kekiği serpilir.
Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır ve yağda yakılan pulbiber ile sunuma hazırdır.

Hakkari Doğaba Tarifi Reviewed by OK Medya on 13:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.