Güncel

Güncel Konular

Kuzu Pirzola Kafes ve Yaban Mersinli İç Pilavı Tarifi

Ver Fırına Yarışmacılarından İHSAN ARI'nın yaptığı Kuzu Pirzola Kafes ve Yaban Mersinli İç Pilavı Tarifi ve Hazırlanışı

MALZEMELER
YARIM KAFES KUZU PİRZOLA
YARIM SU BARDAĞI BAL
YARIM SU BARDAĞI SOYA SOS
1 DİŞ SARIMSAK - YABAN MERSİNLİ İÇ PİLAV İÇİN:
2 SU BARDAĞI BASMATİ PİRİNCİ
4 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
100 GR YABAN MERSİNİ KURUSU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TUTAM KÖRİ
1 TUTAM YENİBAHAR
YAPILIŞI
1. DÖKÜM TAVADA KUZU KAFESİN HER BİR KENARINI MÜHÜRLEYİN VE SONRADAN KAFESİ TEZGAHA ALIN. ETİN YAĞLI KISMINI ALIP KENARA AYIRIN. BU PARÇAYI DAHA SONRA ETİ FIRINLARKEN ETİN ÜZERİNE KOYMAK İÇİN KULLANACAĞIZ.
2. BİR KASENİN İÇERİSİNDE BAL, SOYA SOSU VE EZDİĞİNİZ 1 DİŞ SARMISAĞI KARIŞTIRIN
3. KASEDEKİ SOS İLE KAFESİ İYİCE FIRÇALAYIN VE 180 DERECEDE FIRINDA 30 İLA 45 DAKİKA ARASI, İSTEDİĞİNİZ PİŞME DERECESİNE GÖRE PİŞİRİN ( ET FIRINDA PİŞERKEN MARİNAT İLE ARALIKLARLA FIRÇALAYABİLİRSİNİZ)
4. SIĞ BİR DÖKÜM TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN VE YABANMERSİNLERİNİ İKİ DAKİKA KAVURUN
5. İYİCE YIKADIĞINIZ BASMATİ PİRİNCİNİ TENCEREYE EKLEYİN VE YABANMERSİNLERİ İLE İKİ DAKİKA DAHA KAVURUN
6. TAVUK SUYUNU EKLEYİN VE KAYNAMAYA BAŞLADIĞINI GÖRDÜĞÜNÜZDE ATEŞİ İYİCE DÜŞÜRÜN.
7. TUZ, KARABİBER, KÖRİ VE YENİBAHARI SERPİN. BU ŞEKİLDE 15 DAKİKA, SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN. DAHA SONRA ATEŞTEN ALIN VE TENCERENİN ÜZERİNİ BİR HAVLU İLE ÖRTÜP 10 DAKİKA KADAR DEMLENMEYE BIRAKIN.
8. BÜYÜK BİR TABAKĞA ÖNCE PİLAVI KOYUN, ÜZERİNE DİKKATLİCE KUZU KAFESİ YERLEŞTİRİN
Kuzu Pirzola Kafes ve Yaban Mersinli İç Pilavı Tarifi Reviewed by OK Medya on 05:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bu Site Talha Azam Tarafından Blogger Alt Yapısı Kullanılarak Hazırlanmıştır.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.