Bizim Lezzetlerimiz Simit Kebabı Tarifi
Bizim Lezzetlerimiz Programında Yapılan Simit Kebabı Tarifi ve Yapılışı;
Malzemeler500 gr kuzu kolundan ya da döşünden zırhta çekilmiş kıyma
Yarım çay bardağı ince bulgur (simit)
3 diş sarımsak
5 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
5 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
1 avuç dolmalık fıstık
Yapılışı
Köftelik bulgur üzerine çıkacak kadar sıcak su ile ıslatılır. Ocağa alınır, 1 taşım kaynayıp suyunu çekince altı kapatılır.
Sarımsaklar yoğurma kabına rendelenir.
Kuzu kıyma ve haşlanan bulgur yoğurma kabına alınır. Kuru nane, tuz, karabiber ve pul biber eklenip iyicene yoğurulur. Yoğurulunca dolmalık fıstık ilave edilip harmanlanır.
Eller suya batırılarak mangal şişine harç geçirilir.
Biz mangalda pişirdik. Eğer yoksa fırında da pişirebilirsiniz….. Közlenmiş domates ve biber ile servis edebilirsiniz.
Bizim Lezzetlerimiz Simit Kebabı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
10:43
Rating:
Hiç yorum yok: