Erikli Kuzu Kapama Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından Görkem Doğan'ın Erikli Kuzu Kapama Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELER500 GR KUZU ETİ (KUŞBAŞI)
1,5 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN
3/4 ÇAY KAŞIĞI TOZ KİŞNİŞ
¾ ÇAY KAŞIĞI TOZ KİMYON
¾ ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
100 GR KURU ERİK (KÜP)
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1,5 ORTA BOY SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
3 ÇAY KAŞIĞI RENDELENMİŞ TAZE ZENCEFİL
3 DİŞ SARIMSAK
3 ÇAY KAŞIĞI UN
300 ML ET SUYU
TUZ - KARABİBER
KAPATMAK İÇİN MİLFÖY
YAPILIŞI
BÜTÜN BAHARATLARLA ETİ KARIŞTIRIN. KIZGIN TAVADA ZEYTİNYAĞI İLE MÜHÜRLEYİN. AYNI TAVADA SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI SOTELEYİN. UNU EKLEYİP BİRAZ KAVURUN. ETLERİ TENCEREYE ALIP ET SUYUNU VE ERİKLERİ EKLEYİN. KISIK ATEŞTE 40 DAKİKA PİŞİRİN. DAHA SONRA KÜÇÜK GÜVEÇ KAPLARINA KOYUP ÜZERLERİNİ MİLFÖY İLE KAPLAYIN VE 180 DERECEDE FIRINLAYIN. ÜZERLERİ KIZARINCA SERVİS EDİN.
Erikli Kuzu Kapama Tarifi
Reviewed by DveO
on
04:42
Rating:
Hiç yorum yok: