Hurmalı Cevizli Tatlı Tarifi
Ver Fırına Yarışmacılarından GÖRKEM DOĞAN'ın Yaptığı Hurmalı Cevizli Tatlı Tarifi ve Yapılışı;
MALZEMELERYUFKA HAMURU İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
400 GRAM UN
BİR TUTAM TUZ
AÇMAK İÇİN BUĞDAY NİŞASTASI
İÇ DOLGUSU
YARIM KİLO HURMA
2 TANE KAKULE (HAVANDA DÖVÜLMÜŞ)
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
75 GR TEREYAĞI
ŞERBET İÇİN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI SU
1/4 LİMONUN SUYU
YAPILIŞI
HURMALARI ROBOTTAN GEÇİRİN. TEREYAĞI, İRİ CEVİZ TANELERİ, KAHVE VE TARÇIN İLE YOĞURUN.
YUFKA HAMURLARINI NİŞASTA İLE ÇOK İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇIN. İÇ HARCI RULO YAPIN VE YUFKAYA SARIP VEREV ŞEKİLDE KESİN. ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİN. 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ŞERBETİNİ KAYNATIN. ŞERBET SOĞUK TATLI SICAK OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETLEYİN.
Hurmalı Cevizli Tatlı Tarifi
Reviewed by OK Medya
on
05:30
Rating:
Hiç yorum yok: